Parama dėkojame




Sprogimas

Motinos dienos išvakarėse bus įteikti valstybiniai apdovanojimai mamoms bei globėjoms

mamomsPrieš sekmadienį minimą Motinos dienos šventę prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanos 47 mamas bei mamas-globėjas ir vieną Lietuvoje gyvenančią Švedijos pilietę.

Kaip pranešė Prezidentūra, jos bus apdovanotos už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą, įkvepiantį pavyzdį savo bendruomenei ir visai visuomenei.

Daugiausiai – 15 – vaikų iš penktadienį apdovanojamų mamų išaugino Jadvyga Paškauskienė iš Ukmergės rajono. Vyriausia apdovanojama motina yra sulaukusi 97-erių šešis vaikus išauginusi Ona Liesienė iš Trakų rajono, Lentvario, ji taip pat yra Lietuvos kariuomenės veteranų, Lietuvos valstybės švenčių eitynių organizatorė.

Jauniausia apdovanojama mama yra 44 metų Regina Dubicka iš Vilniaus rajono, turinti penkis vaikus. Prezidentūros pranešime nurodoma, kad ji yra baigusi Vilniaus universiteto Matematikos fakultetą, yra matematikos ir informacinių technologijų pedagogė.

Prezidentūros pranešime minimi ir kiti pozityvios motinystės pavyzdžiai: penkis vaikus turinti Rasa Breidokienė iš Švenčionių rajono – aktyvi visuomenininkė, puoselėjant tautinio amato, juostų pynimo išsaugojimą. 

Iš šešių Rimos Kondratavičienės vaikų penki lankė J. Čiurlionytės menų mokyklą ir grojo muzikos instrumentais. Prezidentūra taip pat pažymi, kad šeima dirba 240 ha žemės, ūkininkauja pagal ekologinio ūkio standartus.

Klaipėdos rajone gyvenanti Carin Susanna Karosas apdovanojama kaip žmonių, turinčių Dauno sindromą, ir jų globėjų asociacijos lektorė. Pasak Prezidentūros, ji daug savanoriauja, siekia pokyčių dėl požiūrio į žmones, turinčius Dauno sindromą, gilina žinias, kaip medikai turėtų pranešti žinią tėvams dėl jų vaikeliui nustatyto Dauno sindromo.

Taip pat apdovanojamos mamos, kurios užaugino ne tik savo vaikus, bet ir į šeimą priėmė globotinių.

Lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode