Sprogimas

G. Landsbergis Indijoje aptars paramą Ukrainai, sankcijas Rusijai

indijojeUžsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį susitiks su Indijos pareigūnais ir aptars paramą Kyjivui ir sankcijas Rusijai, daugiau nei du mėnesius tęsiančiai puolimą Ukrainoje.

G. Landsbergis Naujajame Delyje susitiks su šalies ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu) ir užsienio reikalų ministru Subrahmanyamu Jaishankaru (Subrahmanjamu Džaišankaru).

Susitikimų metu bus taip pat bus aptariamos Lietuvos dvišalių santykių su Indija plėtros galimybės, Europos Sąjungos (ES) ir Indijos strateginė partnerystė bei bendradarbiavimo perspektyvos, saugumo situacija Europoje bei Indijos–Ramiojo vandenynų regione, pranešė ministerija.

Naujasis Delis jau seniai bando išlaviruoti santykiuose su Vakarais ir Maskva, kuri tiekia Indijai didžiąją dalį ginklų. Tačiau dėl Rusijos invazijos į kaimyninę šalį išlaikyti šią pusiausvyrą darosi sudėtinga.

Indijos vyriausybė atvirai nepasmerkė Kremliaus ir nepalaikė Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos, smerkiančios Maskvos agresiją.

Kiek anksčiau šioje šalyje lankėsi ir saugumo klausimus aptarė Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

G. Landsbergis Indijoje taip pat dalyvaus tarptautinės konferencijos „Raisina Dialogue“ diskusijoje apie Europos ateitį, jos geopolitinį vaidmenį ir strateginius instrumentus, siekiant užsitikrinti savo saugumą ir didinti savo įtaką pasaulyje, bei „Raisina Fireside“ pokalbyje apie Kinijos vaidmenį Europoje ir jos santykius su ES.

Nuo 2016 metų organizuojama konferencija „Raisina Dialogue“ yra svarbiausias Indijos bei Pietų Azijos regiono renginys geopolitikos ir geoekonomikos klausimais, konferenciją organizuoja „Observer Research Foundation“ ir Indijos užsienio reikalų ministerija.

Diskusijose aktualiais klausimais kasmet dalyvauja valstybių vadovai, verslo lyderiai, žiniasklaidos, pilietinės visuomenės ir akademinio pasaulio atstovai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode