Sprogimas

V. Landsbergis atsiprašė dėl Sausio 13-ąją pasakytų žodžių apie švilpusią minią

atsipraseBuvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis teigia apgailestaujantis dėl savo žodžių, skirtų per Sausio 13-osios minėjimą Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje švilpusiems žmonėms.

„Nemanau, kad tinkamai reagavau į negražius garsus žuvusiųjų atminimo valandą“, – antradienį savo „Facebook“ paskyroje parašė jis.

„Reikėjo tiesiog užsikimšti ausis ir galvoti: kaip gerai, kad žuvusieji negirdi. Tačiau aš irgi žmogus, ir man išsprūdo netinkami žodžiai apie kai kuriuos dalyvavusius“, – teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas.

„Mes tiek nuėjome kartu, tiek ištvėrėm. Turim iškovotą laisvą tėvynę, o nelengva matyti, kaip tėvynė byra gabalais. Gali žmogus iš sopulio, iš nuovargio ir nesusikontroliuoti – atleiskite“, – rašė V. Landsbergis.

Sausio 13-ąją Nepriklausomybės aikštėje kalbas sakant Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, premjerei Ingridai Šimonytei, parlamentarei Paulei Kuzmickienei, Laisvės premijos laureatei, Eucharistinio Jėzaus seserų kongregacijos vienuolei Bernadetai Mališkaitei Šeimos sąjūdžio į protesto mitingų sukviesti žmonės švilpė, rėkė „Gėda“, mušė būgnais ir pan.

Komentuodamas tokį elgesį iškart po minėjimo V. Landsbergis žurnalistams sakė: „Kokie čia žmonės, čia „Jedinstvo“. Nereikia jų vadinti Lietuvos žmonėmis – fašistai, „Jedinstvo“. Problema, žinoma. Pamišėlių pakankamai daug.“

Lietuvos šeimų sąjūdžio vadovas Raimondas Grinevičius tuomet teigė, kad žmonės į Nepriklausomybės aikštę sausio 13-ąją atvyko išreikšti protestą „prieš privalomą testavimą darbuotojų lėšomis, galimybių pasą“, reikalavo atstatydinti Vyriausybę.

Po kelių dienų Lietuvos šeimų sąjūdis pareiškė apgailestaujantis dėl „pavienių nepagarbių išsišokimų“ per Laisvės gynėjų dienos minėjimą prie Seimo kalbant Laisvės premijos laureatei Bernadetai Mališkaitei. Anot Lietuvos šeimų sąjūdžio, „neigiama reakcija buvo skirta ne Laisvės gynėjams ar sausio 13-sios įvykiams, o politikams“.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode