RETRO

Šeimų sąjūdis prie Seimo pradėjo protesto akciją, o į kitus miestus vyks su dovanomis

protestoDėl privalomojo darbuotojų testavimo nuo COVID-19, galimybių paso įvedimo Lietuvos šeimų sąjūdis (LŠS) pirmadienį pradėjo ilgalaikę protesto akciją prie Seimo, Vilniuje, – pastatė porą palapinių, kur iki gruodžio 22-osios galės rinktis visi nepritariantieji pandemijos valdymo priemonėms.

Tuo metu į kitus šalies miestus organizacijos atstovai vyks su dovanomis, dalys vaikams šokolado, knygų.

„Tikslas – duoti žmonėms ir pozityvios nuotaikos, vaikams bus dovanėlės, iš rėmėjų jau surinkta kelios tonos šokolado, knygučių“, – pirmadienį prie Seimo žurnalistams sakė LŠS tarybos narys Arvydas Daunys.

Jo teigimu, ilgalaikę akciją prie Seimo nutarta rengti, kai nuo darbo pradėti šalinti testuotis savo lėšomis atsisakantys darbuotojai.

„Vienas iš mūsų žmonių yra savivaldybės darbuotojas, dėl atsisakymo turėti galimybių pasą, testuotis ir kalbų tokių galbūt per daug laisvų nušalintas nuo darbo. Yra dėl ko protestuoti. Tokių žmonių daugybė, mes gauname labai daug signalų“, – teigė A. Daunys.

Anot jo, akcija rengiama prie Seimo, o ne Vyriausybės, nes parlamentas palaiko Ministrų kabineto sprendimą.

„Visus tuos Vyriausybės sprendimus palaiko Seimas. Visi tie galimybių pasai yra Seimo palaikomi, Seimas neprotestuoja, Seimas kaip aukščiausia valdžia gali tarti savo žodį, gali perimti tam tikrus Vyriausybės sprendimus į savo kompetenciją, išleidę įstatymus, bet jie to nedaro“, – tvirtino LŠS tarybos narys.

Pirmadienio popietę prie Seimo piketuoti atvyko per dešimt žmonių. Pasak A. Daunio, nustatyto grafiko, kiek žmonių kada turi atvykti, nėra, todėl protestuotojų skaičius nuolat kis. 

Sausio viduryje piketai numatomi ir prie Vyriausybės, pranešama, kad juose gali dalyvauti iki 8 tūkst. žmonių.

Abiem renginiams Vilniaus savivaldybė yra išdavusi leidimą. 

Vyriausybės sprendimu nuo gruodžio 1-osios privalomai testuotis dėl COVID-19 turintiems asmenims valstybė nebemoka už testą, už jį privalo mokėti pats darbuotojas arba jo darbdavys, jei sutinka.

Taip pat nesiskiepiję ir nepersirgę gyventojai, norintieji gauti galimybių pasą, turi atlikti PGR tyrimą – antigeno testas nebegalioja.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode