RETRO

Vaikai galimybių pasą turėtų gauti ir atlikę testą nuo COVID-19 – prezidentas

atlikeGalimybių pasas privalo būti epidemijos valdymo įrankiu, o ne priverstiniu skiepijimosi skatinimo instrumentu, todėl valstybė turi užtikrinti vaikams galimybę nemokamai periodiškai testuotis, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Periodinis mokinių testavimas yra viena svarbiausių priemonių viruso plitimui mokyklose užkardyti. Nemokamas ir visuotinai prieinamas testavimas turi būti nuolat vykdomas visose mokyklose. Tai leis ir toliau užtikrinti kontaktinį ugdymą, plintant naujoms viruso atmainoms“, – BNS perduotame komentare teigė valstybės vadovas.

Anot Prezidentūros, pirmadienį per susitikimą su prezidentu premjerė Ingrida Šimonytė užtikrino, kad galimybių pasas vaikams nuo 12 metų bus išduodamas ne tik pasiskiepijus nuo COVID-19, bet ir atlikus mokyklose testą kaupiamuoju metodu, nemokamą PGR testą arba ištyrus antikūnų kiekį, kuris rodo imunitetą, įgytą persirgus koronavirusu.

Vyriausybė yra priėmusi sprendimą nuo gruodžio 28 dienos iš vaikų nuo 12 metų, norinčių užsiimti kai kuriomis veiklomis, lankytis prekybos centruose, reikalauti galimybių paso. Dabar tokio paso reikia vaikams nuo 16 metų.

Dėl šio sprendimo piktinasi dalis tėvų, prie Vyriausybės ir Prezidentūros jie periodiškai rengia basų kojų akcijas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode