Sprogimas

Atidarytas naujas Kauno apskrities policijos komisariato pastatas

pastatasKaune ketvirtadienį oficialiai atidarytas naujasis apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatas. Jis kaip tikimasi, užtikrins patogesnes sąlygas tiek pareigūnams, tiek gyventojams.

„Patalpos yra išties funkcionalios: yra įrengti apklausos kambariai, vaiko apklausos kambarys, taip pat dušinės, persirengimo kambariai, funkcionalios darbo vietos bei dokumentų saugyklos“, – žurnalistams sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baršys.

„Tikimės, kad persikėlimas į šį pastatą tik pagerins pareigūnų motyvaciją“, – pridūrė jis.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė taip akcentavo, kad šis pastatas prisidės prie pastangų gerinti pareigūnų darbo sąlygas.

„Vidaus reikalų ministerijos pagrindinis prioritetas yra pareigūnų gerovė, darbo sąlygos, motyvacija ir sveikata“, – sakė ji.

„Tikiu, kad mūsų pareigūnams čia bus geros, patogios sąlygos ir jie jausis čia gerai, kaip namuose ir galės dar geriau atlikti savo darbus“, – kalbėjo ministrė.

Į Radvilėnų plente pastatytą 6,3 tūkst. kvadratinių metrų pastatą Kauno apskrities policija per 12 metų investuos 23,5 mln. eurų.

Čia persikels trys policijos komisariatai – Dainavos, Santakos ir Žaliakalnio, visi mieste dirbantys bendruomenės pareigūnai. Naujajame pastate iš viso jame dirbs apie 380 policijos darbuotojų – beveik trečdalis visų dirbančiųjų Kauno apskrities vyriausiajame komisariate.

Gyventojai jame bus priimami nuo sausio 1-osios.

Pasak M. Baršio, atsilaisvinusius kitus Kauno apskrities policijos komisariato pastatus ruošiamasi naudoti, kol renovuojamas centrinis pastatas Vytauto prospekte – šią renovaciją rengiamasi pabaigti per dvejus metus.

Vėliau tie nebereikalingi pastatai, kurie priklauso policijai, bus perduoti Turto bankui. Dalį pastatų policija nuomojasi.

Šalia naujosios policijos būstinės įrengta apie 400 automobilių statymo vietų.

Pasak policijos, tai pirmasis šalyje visiškai „žalias“ administracinis pastatas. Pagal projektą, pastatas visą vėdinimui ir šildymui reikalingą energiją turi pasigaminti pats. Ant jo stogų įrengta daugiau kaip 300 kilovatų galios saulės jėgainių, pastatas taip pat jis bus aprūpinamas geotermine energija.

Šį projektą viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės būdu Policijos departamentas vykdo su bendrove „Merko statyba“.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode