Sprogimas

Neringos, Lazdijų merai ketina jungtis prie S. Skvernelio partijos

meraiLietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) palieka Neringos meras Darius Jasaitis su dalimi skyriaus, išstoti iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) svarsto Lazdijų merė Ausma Miškinienė – abu jie ketina jungtis prie buvusio premjero Sauliaus Skvernelio kuriamos partijos.

„Taip“, – BNS ketvirtadienį patvirtino D. Jasaitis, paklaustas, ar jau priėmė sprendimą su Neringos bendražygiais trauktis iš LSDP ir jungtis prie S. Skvernelio kuriamos politinės partijos.

„Sprendimas bus priimtas šiandien vakare, 18 val., vyksiančio LVŽS Lazdijų skyriaus susirinkimo metu“, – BNS sakė A. Miškinienė, paklausta, ar žada stoti į S. Skvernelio politinę jėgą.

Pirmieji apie D. Jasaičio ir Neringos skyriaus perėjimą į kitą partiją paskelbė naujienų portalai 15min.lt ir delfi.lt.

LSDP pirmininkės pirmasis pavaduotojas Mindaugas Sinkevičius BNS sakė, kad tiek jis, tiek partijos vadovė Vilija Blinkevičiūtė bandė atkalbėti D. Jasaitį nesitraukti, tačiau meras teigė jau apsisprendęs.

„Jis pristatė situaciją, kad tris mėnesius, pasak jo, jis neramiai miega, buvo apsvarstymų laikotarpyje, bet priėmė sprendimą, kurio niekas negalįs pakeisti, priėmė sprendimą su didesne skyriaus narių dalimi traukis iš mūsų politinės organizacijos. Ir tas pasitraukimas yra ne į niekur, o į Sauliaus Skvernelio buriamą politinę jėgą“, – BNS sakė M. Sinkevičius.

Jo žiniomis, Neringos skyriuje „lieka kuopelė narių“. Iš viso skyriuje, M. Sinkevičiaus duomenimis, gali būti apie 100 narių.

„Nedeginame tiltų, jaunas politikas. Galbūt dar keliai susikirs“, – tvirtino M. Sinkevičius.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas BNS taip pat patvirtino, kad S. Skvernelis kvietė jį ir kurorto valdžioje dirbančius politinius bendražygius į partiją.

„Kalbam, bendraujam, bet sprendimų kol kas nepriimta. Nėra kur skubėti“, – sakė meras.

Spalio viduryje LVŽS frakciją Seime palikę S. Skvernelis ir dar 12 parlamentarų pranešė steigiantys centro kairės partiją „Vardan Lietuvos“.

2016 metais nepartinis S. Skvernelis su „valstiečiais“ dalyvavo Seimo rinkimuose ir partijai juos laimėjus iki 2020 metų gruodžio ėjo premjero pareigas. Pernai į parlamentą jis taip pat kandidatavo su LVŽS.

Autoriai: Ignas Jačauskas, Ramūnas Jakubauskas, Saulius Jakučionis


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode