RETRO

VRM: didinami butpinigiai pareigūnams

butVyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui didinti butpinigius vidaus tarnybos sistemos pareigūnams. Nuo šiol šių pareigūnų butpinigių dydis bus toks pat, koks yra karių bei Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų.

„Ši socialinė garantija vidaus tarnybos sistemos pareigūnams nustatyta dėl jų tarnybos ypatumų ir yra tokio paties pobūdžio, koks taikomas kariams bei Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams, todėl ir kompensavimo dydžiai turi būti tokie patys. Kartu tai yra viena iš motyvavimo priemonių, kuri skatins pareigūnus tarnauti didžiuosiuose miestuose. Be to, taip bus sprendžiama ir pareigūnų šiose vietovėse trūkumo problema“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Maksimalūs butpinigių dydžiai vidaus tarnybos sistemos pareigūnams didinami todėl, kad tam įtaką daro būsto nuomos rinkos kainos: atsižvelgiant į vietovę, maksimalus butpinigių dydis galės būti 616 eurų, mažiausias – 228 eurai. Be to, bus atsisakyta butpinigių dydžio diferencijavimo pagal tai, ar pareigūnas eina rotuojamas pareigas, ir pagal pareigūnų laipsnius. Butpinigius gauna pareigūnai, kurie neturi nuosavo būsto, jį nuomojasi ir pateikia prašymus. Praėjusiais metais 275 pareigūnai gavo gyvenamosios patalpos nuomos kompensacijas. Tikimasi, kad, gerokai padidinus butpinigius, pareigūnai šia jiems suteikta galimybe naudosis aktyviau.

Šiuo metu Vidaus tarnybos statutą įgyvendinančiuose teisės aktuose nustatyta, kad, atsižvelgiant į vietovę ir į tai, ar pareigūnas gyvena vienas ar su šeima, mažiausias butpinigių dydis – 18,9 euro (kai pareigūnas gyvena vienas), didžiausias – 122 eurai (kai pareigūnas gyvena su šeima).

Naujos nuostatos turėtų įsigalioti nuo 2022 m. liepos 1 d., joms įgyvendinti kitais metais reikės apie 718 tūkst. eurų, šios lėšos bus skiriamos iš statutinėms įstaigoms 2022 m. valstybės biudžete numatomų asignavimų.


VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode