Sprogimas

Galimybių pasui nebetiks antigeno testas, darbuotojai tikrinsis savo lėšomis

lesomisNuo trečiadienio galimybių pasui gauti nebetiks antigeno testas – galios tik PGR, o nevakcinuoti ir nepersirgę darbuotojai turės tikrintis savo lėšomis. Taip pat įsigalioja reikalavimas pradinukams mokyklose dėvėti kaukes.

Vyriausybės sprendimu nuo gruodžio 1 dienos keičiasi reikalavimai norintiems gauti galimybių pasą: nebegalios neigiamas antigeno testo rezultatas, reikės neigiamo PGR tyrimo atsakymo, kuris galios 72 val. nuo ėminio paėmimo momento.

Kaip ir iki šiol, galimybių pasą galės gauti pagal pilną schemą nuo koronaviruso pasiskiepiję žmonės bei persirgę COVID-19 liga.

Privalomai testuotis turintiems asmenims bei kitiems asmenims galimybių pasas bus išduodamas tik atlikus mokamą PGR tyrimą. Nemokamai šį tyrimą galės atlikti nėščiosios ir turintys medicininių kontraindikacijų skiepui.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad mažinamas galimybių paso alternatyvų skaičius: vakcinuotiems ir persirgusiems gyventojams nebelieka galimybės pateikti elektroninės sveikatos sistemos išrašo ar sveikatos priežiūros įstaigos išduoto dokumento.

Lieka galioti galimybių paso ir Europos Sąjungos sertifikato persirgimo ar vakcinacijos dalis; taip pat užsienio šalies išduoti vakcinacijos ar persirgimo dokumentai. Tiek teigiamą serologinį, tiek neigiamą PGR testą atlikusiems asmenims galios tie patys dokumentai: galimybių pasas, sveikatos priežiūros įstaigos išduotas dokumentas, išrašas iš elektroninės sveikatos sistemos.

SAM taip patvirtino tvarką, kaip nuo trečiadienio šalies darbuotojai, kuriems privalomas periodinis profilaktinis testavimas, turės testuotis dėl COVID-19. Mobiliuose punktuose tyrimai nebebus atliekami. Išimtys bus taikomos asmenų grupėms, kurioms išlieka teisė testuotis valstybės lėšomis.

Nemokamai testuotis savivaldybių mobiliuose punktuose, registruojantis per Karštąją liniją 1808, galės nėščios darbuotojos ir kontraindikacijų skiepytis COVID-19 vakcinomis turintys darbuotojai, kuriems diagnozuota alergija vakcinai ar jos komponentui. Taip pat asmenys, kurių skiepijimas nuo COVID-19 dėl taikomo gydymo (chemoterapijos, radioterapijos ar kt.) gydytojo sprendimu atidedamas nustatytą laikotarpį.

Testuotis dėl COVID-19 bus privaloma periodiškai – kas 7–10 dienų PGR tyrimais arba greitaisiais antigeno testais.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode