Parama dėkojame




Sprogimas

G. Landsbergis, ES ministrai spręs dėl sankcijų Baltarusijai

sanUžsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų tarybos posėdyje, kur spręs dėl naujų bendrijos sankcijų Baltarusijai.

Šios sankcijos Baltarusijai įvedamos už jos vaidmenį kurstant migrantų krizę šalies pasienyje su Lenkija, Lietuva bei Latvija.

Ministrai turėtų patvirtinti sankcijas oro vežėjams, kelionių agentūroms ir pareigūnams, susijusiems su migrantų gabenimu į Baltarusiją, posėdžio išvakarėse sakė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borellis (Džozepas Borelis).

„Europos Sąjungoje baigiasi tikėjimas, kad Aliaksandro Lukašenkos  sukelta krizė baigsis tiesiog laukiant. Nuo vasaros prašėme griežtesnių sankcijų avialinijoms, oro uostams, skrydžių draudimo bei pabėgėlių repatriacijos. Atrodo, Europa bunda ir mes pradedam panašiai suvokti realybę“, – pranešime spaudai cituojamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Kelis mėnesius su Baltarusija besiribojančias ES šalis kamuojanti įtampa dėl neteisėtos migracijos vėl išaugo praėjusią savaitę, pasienyje su Lenkija susitelkus keliems tūkstančiams migrantų ir daliai jų pabandžius prasiveržti pro sieną.

Baimindamasi panašaus scenarijaus, Lietuva įvedė nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija ir migrantų stovyklose.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys sako, kad suorganizuotu migrantų antplūdžiu Baltarusija keršija už jai įvestas sankcijas dėl susidorojimo su opozicija, ir vadina tai Minsko režimo hibridine ataka.

Užsienio reikalų tarybos posėdyje taip pat numatoma aptarti situaciją Vakarų Balkanuose ir Sahelyje.

ES ministrai taip pat susitiks su Rytų partnerystės šalių užsienio reikalų ministrais ir aptars pasirengimą gruodžio 15 dienos ES ir Rytų partnerystės šalių viršūnių pasitarimui ir ateities bendradarbiavimą su Rytų partneriais.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode