Sprogimas

A. Bilotaitė su Y. Johansson aptars Lietuvos teisės aktus dėl migrantų apgręžimo

aptarsVidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį su Europos Komisijos (EK) nare Ylva Johansson (Ilva Johanson) aptars Lietuvos teisės aktus dėl migrantų apgręžimo, pasirodžius pranešimams jog Bendrija gali prašyti juos pakeisti.

„Mes negalime komentuoti politikų pasisakymų žiniasklaidoje. Vidaus reikalų ministerija iš Europos Komisijos kol kas nėra sulaukusi jokių oficialių reikalavimų ar pasiūlymų. Ministrė A. Bilotaitė šiandien kalbėsis su EK nare, tuomet ir pateiksime platesnius komentarus“, – BNS ketvirtadienį sakė ministrės atstovė Daiva Ulbinaitė.

Nepriklausomas Briuselio naujienų portalas „EUobserver“ trečiadienį pranešė, kad EK tikriausiai reikalaus, kad Lenkija, Latvija ir Lietuva taisytų neseniai priimtus įstatymus, leidžiančius išstumti migrantus į Baltarusijos teritoriją.

„Palaikome glaudžius ryšius, dialogą su šiomis trimis šalimis“, – per antradienį vykusį Europos Parlamento piliečių laisvių komiteto posėdį sakė vidaus reikalų eurokomisarė Y. Johansson. – Vis dar vertiname (padėtį), bet manau, kad prašysime taisyti kai kuriuos teisės aktus.“

Ji nepatikslino, kada ir kokias konkrečias nuostatas galėtų pareikalauti koreguoti EK. Tačiau tokius komentarus eurokomisarė išsakė kilus platesniam susirūpinimui dėl migrantų ir prieglobsčio prašytojų apgręžimo į Baltarusiją teisėtumo.

Nuo rugpjūčio neteisėtai Lietuvos sieną kirtę užsieniečiai yra apgręžiami atgal į Baltarusiją, prieglobsčio prašyti juos nukreipiant į pasienio kontrolės punktus ar ambasadą Minske.

Kai kurie kritikai sako, kad šiuos veiksmus galima laikyti išstūmimais, o tai – pažeidžia Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatas.

Pareigūnai tvirtina, kad migrantų neišstūmia, o neįleidžia į Lietuvos teritoriją.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Aliaksandro Lukašenkos režimą organizuojant migrantų srautus ir vadina tai hibridine ataka.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode