Sprogimas

A. Armonaitė tikisi pandemiją išgyventi be karantino, bet ribojimai gali griežtėti

grieEkonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako besitikinti, jog koronaviruso pandemija Lietuvoje bus išgyventa be karantino, tačiau ji neatmeta, kad ribojimai dar gali griežtėti.

Anot ministrės, pastaruoju metu girdima pasipiktinimų dėl galimybių paso, tačiau jei jis būtų atšauktas, susirgimų atvejams toliau augant, tektų įvesti karantiną. 

„Tikslas yra visomis priemonės siekti, jog Lietuvoje nebūtų karantino, kad nereikėtų uždaryti veiklų, riboti verslų darbo laiko ir kitų dalykų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministrė. 

„Griežtesni apribojimai esant galimybių pasui, galbūt dar jų ir bus, aš neatmetu. Tokių, kur reikėtų laikytis didesnių atstumų, aukštesnių higienos reikalavimų, tvarkingai užsidėti kaukę, o ne ant smakro. Jie išliks ir jie reikalingi, jie yra būtini“, – pridūrė ji.

Nuo penktadienio visose šalies mažesnėse parduotuvėse, turgavietėse, vaistinėse, kuriose gyventojai aptarnaujami be galimybių paso, įsigaliojo papildomas reikalavimas užtikrinti minimalų 30 kv. metrų prekybos plotą vienam klientui arba vienu metu aptarnauti tik vieną žmogų.

Vaistinėms tokią tvarką sukritikavus, A. Armonaitė teigė, kad dėl ploto užtikrinimo vaistinėse Sveikatos apsaugos ministerija konsultuojasi ir planuoja pokyčius. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode