Parama dėkojame




Sprogimas

Baigėsi draudimas žvejoti vėgėles

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas primena, kad nuo sausio 16 d. vėl galima žvejoti vėgėles. Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės numato, kad vienos žvejybos metu galima paimti penkias sugautas vėgėles, kurių dydis ne mažesnis kaip 45 cm, matuojant nuo snukio pradžios iki uodegos peleko galo.

Vėgėlė yra vienintelis gėluose vandenyse gyvenantis menkių šeimos atstovas. Šios žuvys yra labai vislios, tačiau ešeriai ir kitos žuvys, o taip pat žiemą prasidėję potvyniai sunaikina didžiąją dalį ikrelių, tad šių žuvų ištekliai nėra gausūs.

Jaunos vėgėlės minta dugno gyvūnija, suaugusios yra plėšrios, jos puola įvairias žuvis, varles, vėžius, naikina nemažai žuvų. Vienerių metų amžiaus vėgėlė yra maždaug 12 cm ilgio. Vėgėlės subręsta ketvirtaisiais – penktaisiais gyvenimo metais, būdamos apie 35 – 45 cm ilgio. Šios žuvys gali užaugti iki 1 metro ilgio ir gali sverti daugiau kaip 20 kg. Lietuvoje dažniausiai sugaunama 1 – 1,5 kg svorio žuvys.

Ežeruose šiuo metu vėgėles galima žvejoti masalui naudojant tik negyvybingą žuvelės gabalėlį. Gyva žuvele nuo vasario 1d. iki balandžio 20d. žvejyba visoje Lietuvoje draudžiama. Taip siekiama apsaugoti lydekas. Kuršių mariose, kur yra pagrindinė vėgėlių žūklavietė, šis draudimas negalioja.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode