Sprogimas

Įteikti apdovanojimai „Metų ūkis 2015“ nugalėtojams

Lapkričio 6 d. Kauno kultūros ir sporto centre „Girstutis“ vyko respublikinio konkurso „Metų ūkis“ nugalėtojų pagerbimo renginys, kuriame dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys. Lietuvos ūkininkų sąjunga konkursą surengė jau 22-ąjį kartą.

Šventėje Mažeikių rajonui taip pat atstovavo Savivaldybės tarybos narys Andriejus Virkutis, Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas Rimantas Gramas, Žemės ūkio rūmų Mažeikių rajono skyriaus organizatorė savivaldai Rūta Čaplinskienė.

Mūsų rajono žemdirbių konkurse „Metų ūkis 2015“ pirmoji vieta atiteko Reivyčių seniūnijoje, Kabaldikų kaime, gyvenantiems ir ūkininkaujantiems Almai ir Dariui Kaubriams, antroji vieta – Užlieknės kaimo ūkininkams Romanai ir Jonui Švelniams, o trečioji vieta – Ilonai ir Vidmantui Alčauskiams iš Bružų kaimo. Jiems Kaune įteikti garbingi apdovanojimai.

Nugalėtojus sveikino LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Ilgiausias tradicijas turintis žemdirbių konkursas yra mūsų nepriklausomos Lietuvos žemės ūkio metraštis, fiksuojantis šios srities permainas ir stiprybę. Matome, kaip pamečiui stambėja Lietuvos ūkiai, įvairėja jų veikla. 2015-ieji, kaip ir praėjusieji metai, buvo jums nelengvi – neatsigauna pasaulinėse rinkose kritusios pieno supirkimo kainos, užsivėrė Rusijos rinka, nuostolių pridarė afrikinis kiaulių maras, todėl turiu ypač didelį malonumą pasveikinti tuos, kurie ne tik atlaikė sunkumus, bet ir padarė didelę pažangą plėtodami savo verslą. Tarp geriausiųjų – gyvybingi, pažangiai besitvarkantys įvairaus dydžio – nuo pusantro iki daugiau kaip tūkstančio hektarų – ūkiai“, – kalbėjo Premjeras konkurso laimėtojų apdovanojimo renginyje.

Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas pastebėjo, kad Lietuvoje daug modernių ūkių ir sumanių ūkininkų, kurių senoji Europa pavydi. „Laimingiausi tie ūkininkai, kurių ūkius perima vaikai“, – sakė LŪS pirmininkas.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pabrėžė tokio konkurso prasmingumą – bent kartą per metus padėkoti žmonėms, kurių darbo vaisiais kiekvienas šalies gyventojas kasdien naudojasi. Ministrės teigimu, prioritetas bus skiriamas gyvulininkystei, parama bus teikiama diferencijuotai, o šis finansinis laikotarpis palankiausias bus tiems ūkiams, kurie mato galimybę eiti į priekį. „Žemės ūkis yra prioritetinė Lietuvos ūkio šaka, tokia ir liks“, – tikino V. Baltraitienė.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode