Parama dėkojame




Sprogimas

Pradėjo darbą Antikorupcijos komisija

Savivaldybės antikorupcijos komisija jau visa sudėtimi iškilmingu rugsėjo 17 d. posėdžiu pradėjo 2015–2019 metų politinį sezoną.

Antikorupcijos komisijos pirmininkė Lina Rimkienė padėkojo Savivaldybės tarybos narei Laimutei Kačerauskienei, vadovavusiai komisijai praėjusią kadenciją, už nuveiktus darbus. Pastaroji naujos sudėties komisijai pristatė 2011–2015 metų komisijos veiklą ir tirtus pareiškimus. Didžioji dalis surinktos medžiagos dėl senaties ar mažareikšmiškumo perduoti archyvavimui.

Komisijos narių dėmesį patraukė tik dvi bylos, pradėtos tirti pareiškėjo Virginijaus Sungailos prašymu: dėl 2011 metų Mažeikių rajono savivaldybės mero, Tarybos ir administracijos ataskaitos gyventojams ir neaiškaus leidinio finansavimo bei dėl 2007–2014 m. tarptautinių meno festivalių, jų finansavimo ir biudžeto paskirstymo antikorupcinio įvertinimo.

L. Rimkienė įsipareigojo perimtą antikorupcinio tyrimo medžiagą apibendrinti ir pateikti ją svarstyti komisijai kito komisijos posėdžio metu.

Kitu klausimu buvo priimtas Savivaldybės kovos su korupcija 2015–2019 metų programos priemonių planas.

Komisijos nario Alvydo Balčiūno siūlymu planas papildytas įsipareigojimu paruošti ir paskelbti viešai gyventojų pareiškimų priėmimo tvarką. Politiko siūlymu nustatyta kaspusmetinė skundų ir prašymų kontrolė.

Komisijos narės, mero pavaduotojos Sigutės Bernotienės siūlymu, tobulinant pareiškimų priėmimo tvarką, bus siekiama užtikrinti konfidencialumą ir asmens duomenų apsaugą.

„Būdo žemaičių“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode