Sprogimas

Sedoje – kasmetinės žūklės varžybos

Nuo pat šeštadienio ryto prie Sedos Kalnijų tvenkinio rinkosi žvejai ir žūklės mėgėjai. Čia vyko žūklės varžybos, sukvietusios 42 dalyvius ne tik iš Sedos, bet ir iš aplinkinių vietovių.

 

Apdovanojimai

Varžėsi 21 komanda, iš kurių prizines vietas užėmė 3 komandos. Jos apdovanotos diplomais bei medaliais. 1-oji vieta atiteko komandai „R2“, sužvejojusiai daugiausiai – 1kg 520 gramų – žuvies. Antrąją vietą laimėjo komanda „Karmuškės“ (950 gramų) ir 3-oji vieta atiteko komandai „Auksinis karosas“ (880 gramų). Taip pat diplomu draugija apdovanojo jauniausią iš dalyvavusių žvejų – Rytį Jankauską. Neliko nepastebėtos ir dailiosios lyties atstovės, tarp jų geriausiai pasirodė Vita Dapšienė. Atskiru diplomu apdovanojo žveją Vaidą Butkų, kuris pagavo didžiausią žuvį. Padėkos įteiktos Sedos seniūnijos atstovams bei už išvirtą žuvienę – Aldonai ir Romui Pocevičiams.

Planuoja rengti žiemą

Pasak Mažeikių medžiotojų ir žvejų draugijos valdybos nario, atsakingo už žūklę, Juozo Kelmelio, šį kartą dalyvavo 21 komanda po 2 žmones, tačiau kitais kartais būna įvairiai, tik svarbu, kad būtų vienodas žmonių skaičius komandoje.

„Tokias varžybas nuo 2007 metų rengiame kartą per metus. Žiemą organizuojame poledinės žūklės varžybas, o pavasarį ar vasarą – plūdinės, dugninės ar spiningo varžybas. Artimiausios bus žiemą, jei bus šalta, vyks poledinė žūklė“, – „Būdui žemaičių“ sakė Mažeikių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Egidijus Virkutis.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode